Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kagylótészta hurkával recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 300 g brokkoli (mélyhűtött)
» só
» őrölt bors
» 1 babérlevél
» 250 g sült májas hurka (maradék)
» 1/2 piros húsú paprika
» 2 közepes krumpli
» 4 ek. olaj 4 zsályalevél + a díszítéshez
» 2-3 gerezd fokhagyma
» 2 dl tejszín
» 400 g kagylótészta
» 40 g reszelt érlelt juhsajt
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1. A brokkolit rózsáira bontjuk, leöblítjük, majd kevés sóval és a babérlevéllel ízesített, forrásban lévő vízbe dobjuk (ha mélyhűtött, fagyos állapotban), 6-8 percig főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük a vízből, lecsepegtetjük.

2. A hurka héját lehúzzuk, nem túl vékonyan felkarikázzuk. A paprikát leöblítjük, csumáját-magjait kiemeljük, félkarikákra szeljük. A krumplit megtisztítjuk, 2x2 cm-es kockákra vágjuk. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beleforgatjuk a leöblített zsályaleveleket és a krumplikockákat, kissé megsózzuk, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk (8-10 perc).

3. A krumplira dobjuk a hurkát és a paprikát, élénk tűzön, folyamatosan keverve további 2-3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a brokkolit, a tejszínt és áttört fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, őrölt rózsaborssal illatosítjuk, jól összeforraljuk, melegen tartjuk.

4. A tésztát enyhén sós, bő vízben, a csomagoláson javasolt idő figyelembevételével kifőzzük, leszűrjük, és azonnal a tejszínes raguba forgatjuk. Mélytányérokba szedjük, és zsályalevelekkel/-bóbitákk al díszítve azonnal tálaljuk. A reszelt sajtot külön tálkában kínáljuk hozzá.
Megjegyzés / tipp:

Készíthetjük maradék sült kolbásszal, illetve rövid makarónival is.
0 komment 0 ember kedveli taszat
2017.12.31 16:10
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
brokkolit rózsáira, babérlevéllel ízesített, hurka héját, paprikát leöblítjük, krumplit megtisztítjuk, leöblített zsályaleveleket, krumplira dobjuk, tésztát enyhén, csomagoláson javasolt, tejszínes raguba, reszelt sajtot, zsályalevelekkel, zsályaleveleket, krumplikockákat, lecsepegtetjük, összeforraljuk, felforrósítjuk, Mélytányérokba, Szűrőkanállal, babérlevéllel, felkarikázzuk, megtisztítjuk, beleforgatjuk, rózsaborssal, kagylótészta, Kagylótészta, félkarikákra, csomagoláson, Készíthetjük, illatosítjuk, folyamatosan, serpenyőben, díszítéshez, zsályalevél, makarónival, leöblítjük, leöblített, brokkoli mélyhűtött, őrölt bors, babérlevél, sült májas hurka maradék, piros húsú paprika, közepes krumpli, olaj zsályalevél díszítéshez, gerezd fokhagyma, tejszín, kagylótészta, reszelt érlelt juhsajt,
Rakott karaj gazdagon
0 komment 12 ember kedveli
Cappuccino torta
0 komment 2 ember kedveli
Fűszervajas csirkemell rántva
1 komment 3 ember kedveli
Ház franciakrémes
0 komment 17 ember kedveli
Szalonnás-hagymás rántotta
0 komment 4 ember kedveli
Paradicsomos-mozzarellás kenyér
0 komment 1 ember kedveli
Fecskefészek !
0 komment 14 ember kedveli
Tarhonyás krumpli kolbásszal
1 komment 9 ember kedveli
Citromos túrókrémtorta
0 komment 8 ember kedveli
Kávés keksztekercs
0 komment 3 ember kedveli
Sütőtök krémleves krutonnal
0 komment 1 ember kedveli
Rántott karfiol.
0 komment 1 ember kedveli
Zellerpüré
0 komment 2 ember kedveli
Fahéjas citromtorta
0 komment 5 ember kedveli
Csirkés zöldséges rakottas !
0 komment 17 ember kedveli
Piknik kosárkák.
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.